Regelbunden träning är också viktig

När du blir äldre minskar din muskelmassa, så om du lämnar det som ett naturligt fenomen på grund av åldrande kan du få problem med din leverhälsa, så du måste vara försiktig. När sarkopeni på grund av brist på muskelmassa belastar ben och leder, ökar risken för broskskador och artrit, och mängden aktivitet minskar, vilket ökar sannolikheten för att få kroniska sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och dyslipidemi. Därför är det viktigt att bibehålla muskelmassan efter din ålder, och du måste kontrollera om du är i ett ‘minskat’ tillstånd.

Sarkopeni kan diagnostiseras med ett “fingeringstest” som sveper kalven med handen. En metod som utvecklats av Institute of Geriatrics vid University of Tokyo för att täcka den tjockaste delen av kalven i en bred cirkelform genom att binda tummen och pekfingret. Vid denna tidpunkt, om fingrarna är större än kalvens omkrets och utrymmet lämnas i ett löst tillstånd, misstänks sarkopeni. Enligt University of Tokyo Geriatrics Association har personer med perfekta fingrar en 2,4 gånger högre risk för sarkopeni än personer med tjocka fingrar, och människor med större fingrar har en 6,6 gånger högre risk för sarkopeni än personer med tjockare kalvar än fingrar.

Det är också möjligt att mäta kalvens omkrets med ett instrument som ett måttband för att avgöra om sarkopeni. Som ett resultat av en undersökning utförd av Wonwon-direktören och professor Kim Seon-young vid institutionen för familjemedicin vid Kyunghee universitetssjukhus på 657 äldre koreaner, visade muskelmassan i hela kroppen en tendens att vara proportionell mot kalvomkretsen, och 82% av de patienter som diagnostiserats med sarkopeni hade en kalvomfång mindre än 32 cm. Därför, om du är över 65 år och har stor sannolikhet för att ha sarkopeni, oavsett längd eller kön, om kalvomkretsen är mindre än 32 cm, bör du misstänka sarkopeni.

Det är allmänt känt att du måste öka muskelmassan för att gå ner i vikt. Vissa hävdar dock att ökande muskelmassa inte har någon signifikant effekt på viktminskningen. Detta innebär att ökningen av basal metabolisk hastighet är försumbar även om muskelmassan ökar.

Basal metabolisk hastighet är den energi som vår kropp använder för att upprätthålla livet, som att andas och upprätthålla en lämplig kroppstemperatur. Om den grundläggande ämnesomsättningen är hög förbrukar kroppen mycket energi, så att du lätt kan gå ner i vikt med lite träning, och du kommer att gå mindre i vikt även om du äter samma mängd mat.

Ju mer muskler du har, desto högre är din basala ämnesomsättning. Men experter förklarar att den basala metaboliska hastigheten som konsumeras av muskler inte är stor. I allmänhet är antalet muskler som kan ökas genom träning cirka 1 kg och den grundläggande ämnesomsättningen som en 강남출장마사지 muskel förbrukar är cirka 13 kg. Direktör Seo Jae-won från 365mc Hospital förklarade: “Med tanke på att en skål med ris innehåller cirka 300 kcal är det ett litet antal.”

Det är inte heller lätt att få muskelmassa medan man går ner i vikt. Enligt många studier av kvinnor misslyckas de flesta med att få muskelmassa medan de går ner i vikt. Direktör Seo förklarade att aerob träning och styrketräning kan förhindra muskelförlust som kan uppstå under en diet, men det är svårt att öka muskelmassan medan man går ner i vikt. ”När man bantar bör man fokusera på att minimera muskelmassförlust snarare än att öka muskelmassan. .

Om du vill minska muskelförlusten under massage är regelbunden träning viktig, men rätt näring är ännu viktigare. Detta beror på att det är lätt att sakna näringsämnen som hjälper till att upprätthålla muskelfunktionen, som att bibehålla en kalorifattig diet, protein och vitaminer. Direktör Seo rekommenderade: “Om du begränsar kalorier kommer du att gå upp i vikt genom att minska muskelmassa och grundläggande ämnesomsättning, så det är önskvärt att konsumera olika näringsämnen och konsumera 500 till 1000 färre kalorier än vanligt för att upprätthålla muskelmassa och ha en hälsosam kost.” Protein bör konsumeras som ett komplett protein från kött eller fisk, men inte för mycket så att proteinintaget inte överstiger 30 g.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다